Asusteiden valitseminen vaatteille

Löysitkö ihanan laukun tai korun ja palat halusta ottaa ne käyttöön? Jos haluat, että ne huomataan ja näkyvät hyvin asusi kanssa, ne kannattaa valita käyttämäsi asun mukaan. Jos asukokonaisuutesi on täynnä kuviota, ei samantyylinen kaulakoru enää välttämättä erotu paitasi kuvioinnista. Sama silloin, jos koko asusi on samaa väriä: punainen rannekoru tai kengät eivät tule oikeuksiinsa.

Yksi tapa valita asuste on jättää se tarkoituksella huomion keskipisteeksi valitsemalla poikkeuksellisen värinen asuste, kuten esimerkiksi laukku. Jos asusi on muuten musta, valitsemalla erivärisen laukun, takaat, että laukkusi huomataan. Jos taas asusi on räväkkä ja pirteän värinen, kannattaa valita hillityn värinen asuste.

Juhlavuutta arkisiin vaatteisiin

Arki voi olla hektistä ja aina ei ole aikaa tai tarvetta pukeutua kokonaan juhlavasti. Saat esimerkiksi perusvillapaitaan juhlavaa tunnelmaa lisäämällä asuusi näyttävän kaulakorun ja siihen sopivat korvakorut. Tai voit yhdistää korkokengät hillittyyn asuun, jolloin tyylisi on rento, mutta silti hienostunut ja naisellinen. Huulipuna voi myös tuoda säväyksen muutoin värittömään kokonaisuuteen.

Juhlavuutta saa lisättyä myös kauniilla sormuksilla ja rannekoruilla. Jos asusi on yksivärinen ja hillitty, saa korut olla näyttäviä. Kokeile harmaan paidan kanssa vaikka värikkäitä erivärisiä rannekoruja tai valitse pelkät kultaiset rannekorut ja sormukset. Voit käyttää useampia sormuksia samanaikaisesti. Näyttävyyttä tuovat myös sormen viimeiseen niveleen tarkoitetut, pienemmät sormukset.

Asusteet ulkovaatteiden kanssa

Tyylikkyyttä ja särmää ulkovaatteiden kanssa saat esimerkiksi jättikokoisella kaulaliinalla. Vielä räväkämmän kokonaisuuden saat valitsemalla kirkkaanvärisen huivin. Kokonaisuuden kruunaa, jos sinulla on samaa sävyä olevat kengät. Olet huipputyylikäs, jos aurinkolasisi kehykset ovat vielä samaa sävyä.

Kevät tekee tuloaan ja moni miettiikin, kuinka selvitä tyylikkäänä sateisen ja märän kauden läpi. Tähän on ratkaisuna upeat saappaat, joita saa nykyään eri väreissä – jopa läpinäkyvinä. Läpinäkyvien saappaiden kanssa asun todellakin kruunaa läpinäkyvä sateenvarjo.

Muutama perussääntö

Perussääntönä asuste valitaan asun värin mukaan. Asukokonaisuutesi vaikuttaa näin tasapainoiselta ja kokonaiselta. Korujen ja laukun ei tarvitse olla täysin samaa sävyä kuin muut vaatteesi, vaan ne voivat olla esimerkiksi astetta vaaleammat tai tummemmat, kunhan ne kuuluvat samaan värimaailmaan. Jos vaatteissasi on erivärisiä raitoja tai kuvioita, valitse värimaailmasta yksi sävy, jonka mukaan valitset asusteesi.

Valitse asusteesi vaatteesi kuvion mukaan. Jos sinulla on esimerkiksi perhospaita, voit laittaa hiuksiisi perhospannan tai -pompulan. Tai jos olet juuri käynyt laitattamassa kyntesi ja kynsissäsi on pallokuvioita, on hauskaa, jos paidassasi tai vaikka laukussasi toistuu sama kuvio. Tämä on tietenkin helpompi toteuttaa niin, että mätsäät kynsilakkasi laukkusi mukaan.

Kirkkaiden värien kanssa kannattaa valita neutraalit asusteet. Jos jokainen vaatteesi ja asusteesi on kirkkaanvärinen, voi tyylisi mennä helposti hieman överiksi. Tämä ei tietenkään haittaa, jos pidät överistä tyylistä.

Kuvioitujen mekkojen tai vaatteiden kanssa sopii parhaiten yksiväriset, yksinkertaiset korut ja asusteet. Esimerkiksi yksivärinen, musta laukku sopii hyvin tiheäkuvioisen mekon kanssa. Näin ne ovat kontrastissa toistensa kanssa ja molemmat, sekä asu että asuste, huomataan.

Hillityn värisen mekon kanssa sopii upeat, näyttävät ja suuret korut ja bling bling -laukut. Pue vaikka musta, yksivärinen mekko ja valitse sen kanssa timantein koristeltu laukku tai vaikka useampi näyttävä kaulakoru. Ranteisiin voi myös valita useamman rannekorun. Korvakorut voivat olla kimalteiset ja roikkuvat.

Tärkeintä on kuitenkin, että viihdyt vaatteissasi ja asusteissasi. Älä valitse sellaisia, joista et pidä. Tärkeintä on tuntea itsensä hyväksi ja itsevarmaksi!