Kesän 2019 muoti

Kesä on vihdoinkin täällä ja sehän tarkoittaa myös talvivaatteista luopumista. Eli toisin sanoen sitä, että pääsee taas pukemaan kesän iloiset ja värikkäät vaatteet päälle. Kesä tarkoittaa aina sitä, että jaksaa panostaa enemmän ulkonäköön ja vaatteisiin. Kesän aurinkoisuus ja valoisuus tekee ihmeitä ja se näkyykin kasvoillamme ja pukeutumisessamme. On ihanaa päästä taas pukemaan päälle muutakin kuin synkkiä isoja vaatteita, jotka peittävät kaikki muotomme. Pääsemme taas esittelemään upeita vartaloitamme kesäshortseissa ja pienissä topeissa. Enää ei tarvitse pukeutua jättisuureen ja epämukavaan toppatakkiin, vaan saa kulkea rennoissa kesävaatteissa ilman ahtautumisen tunnetta. Tämä onkin vuoden lempiaikaamme pukeutumisessa ja siihen panostetaan huomattavasti.

Ja tietenkin kuten kaikki muutkin vuodenajat, tuo kesäkin mukanaan oman kauden muotinsa. Tässä artikkelissa tutustummekin hieman laajemmin siihen, että mitä kesä 2019 tuo tullessaan. Käymme läpi kaikki tämän kesän halutuimmat asut ja asusteet, jotta jokainen meistä osaa olla varautunut oikealla tavalla ja oikeilla asuilla. Niin kuin muinakin kesinä, on tämänkin kesän muoti täynnä mitä mielenkiintoisimpia trendejä ja uudistuksia. Kuitenkin, unohtamatta iki-ihania klassikoita, jotka pysyvät aina muodissa vuodesta toiseen.

Mitkä sitten ovat tämän kesät hitit?

Tietenkin, niin kuin jokaisen kauden muotiin kuuluu, ovat asujen värit isossa roolissa. Värit kertovat paljon tyylikkyydestä ja oikeilla väriyhdistelmillä saa tehtyä tavallisestakin asusta ylellisen näköisen. Kuten muinakin kesinä, niin tietenkin tänäkin kesänä luotetaan väreihin ja nimenomaan hempeisiin pastellinsävyihin. Trendikkäimpinä väreinä näkyy olevan pastellinen vaaleanpunainen ja –sininen. Toisaalta räikeillä väreillä pääsee leikkimään oranssin, vihreän ja keltaisen kanssa. Nimenomaan räikeän oranssi yhdistettynä ruskeaan toimii aina. Keltainen nahkatakki farkkujen kanssa taas tuo tyylikkään asenne asun. Rauhalliselle persoonalle väreistä taas löytyvät hillitymmät värit kuten, kulta, hiekka ja beigen sävyt. Myös vaalea vedenvihreä toimii rauhallisia asuja luodessa. Vaalealla vedenvireällä saa luotua hieman väriä, muuten tasapaksuun asuun.

Tänä kesänä kuitenkin näkyy myös kasvava trendi ekologisuudessa. Enää ei mennäkään ostamaan vaatekaappia täyteen uusia vaatteita kesän alkajaisiksi, vaan ensimmäiseksi katsotaan vanhat vaatteet läpi, joista tehdään kesän muodikkaimmat yhdistelmät. Oikeastaan tänä kesänä uusi on out ja vanha on in. Tänä kesänä voi kaivaa ne kaikkein vanhimmat vaatteet esille, nimittäin retromuoti pitää edelleenkin paikkaansa. Pillifarkkujen sijasta tänä kesänä käytetään leveälahkeisia farkkuja, jotka olivat isossa hitissä 80-luvulla. Myös kirpputorilla shoppailu on tänä kesänä in ja erilaisissa pikamuotiketjuissa shoppailu jopa hieman noloa. Tänä kesänä ajattelemmekin maapalloa enemmän vaatevalinnoissamme ja käytämme vanhaa. Se sopiikin loistavasti ysäri ja kasari trendiin. Kannattaa vaikka käydä läpi äidin vanha vaatekaappi. Sieltä saattaa löytyä jopa ihmeitä. Kasarimuoti siis jaksaa edelleenkin pitää paikkaansa ja sehän vain tarkoittaa hyvää meille pukeutujille. Kasarimuoti tarkoittaa sitä, että erilaisia kuoseja ja värejä saa yhdistää aivan miten haluaa. Oikeastaan mitä hassumpi yhdistelmä ja enemmän asioita asussa on, sitä parempi asu on.

Kesällä tulemmekin näkemään edelleenkin rikkinäisiä kivipestyjä farkkuja, erittäin isoja takkeja, korkeavartisia saappaita ja leveälahkeisia porkkana housuja. Korvissa taas näkyy mahdollisimman isot ja näyttävät korvakorut ja asujen röyhelöiden koissa ei ole rajaa. Vyötärölaukku taas pitää edelleenkin osaansa, eli helppo kulkeminen ilman kasseja saa jatkua. Tyyli-ikonina taas tänä kesänä toimii upea Diana prinsessa, joka tiesikin todellisen kasarisporttimuodin. Pyöräilyshortsit yhdistettynä isoon yläosaan ovat tämän kesän trendikkäin asu, joka pitäisi löytyä jokaisen vaatekaapista. Perinteiset kukkamekot pitävät kuitenkin vieläkin paikkaansa, joten niistä ei tarvitse tänä kesänäkään luopua.