Luonnonmukaisuus on ajattelutapa

Luonnonmukainen elämä, mitä se oikein tarkoittaa ja miten luonnonmukaisuudesta voi tehdä elämäntavan. Luonnonmukaisuus ja luonnonmukainen elämäntapa tarkoittavat sitä, että olet henkilö, joka syö luomuruokaa. Kyllä, pitää varmasti paikkansa, mutta luonnonmukainen elämäntapa tarkoittaa muutakin kuin vain luonnonmukaista ravitsemusta. Tämä artikkeli syventyy aiheeseen enemmän.

Luonnonmukaisen elämän eläminen edellyttää ensin tiettyä ajattelutapaa ja halua muutokseen. Tiedostat, että tottumuksesi ja teot vaikuttavat ympäristön tilaan. Luonnonmukainen elämä alkaa tuntua koko ajan paremmalta sekä fyysisesti että henkisesti, koska tiedät, että teet osuutesi maapallon säilymisen suhteen, paitsi oman sukupolvesi suhteen, mutta myös tulevia sukupolvia ajatellen. Tämän elämänmuutoksen tekeminen saattaa osoittautua vaikeaksi ja vaatii kärsivällisyyttä. Tämä johtuu siitä, että monet ihmiset eivät ymmärrä elämänfilosofiaasi, he eivät usko vihreään elämäntapaan, eivätkä ole tarpeeksi tietoisia asioista. Voit myötävaikuttaa puhtaampaan ympäristöön erityisesti kierrättämällä. Voit myös ajaa ympäristöystävällistä ajoneuvoa, joka ei aiheuta valtavia määriä hiilidioksidipäästöjä tai jättää kokonaan oman kulkuneuvon ostamatta ja ajaa polkupyörällä tyypilliset jokapäiväiset reittisi tai kävellä. Voit asentaa aurinkopaneelit tuottamaan talouteesi vihreää sähköä, joka lopulta tämä teko auttaa sinua säästämään rahaa asuntosi sähkökustannuksista. Tässä muutamia esimerkkejä luonnonmukaisesta elämäntavasta, mutta pureudutaan aiheeseen vielä syvemmin luomuruoan – ja vaatteiden kautta.

Luomuruoka ja luomuvaatteet

Luomuruoka on tietenkin yksi tärkeimmistä luonnonmukaisen elämäntavan aiheista. Syödä täytyy joka päivä. Voit joko ostaa luomuruokaa tai kasvattaa luomuruokaa itse, valinta on sinun. Luonnonmukainen viljely on pohjimmiltaan vanhin ja luonnollisin tapa kasvattaa ruokaa. Nykyään luonnonmukaiseen maatalouteen sovelletaan tiukkoja säännöksiä, jotka eivät salli maaperän, kasvien ja eläinten kemiallista käsittelyä. Tällaisia ​​kemikaaleja ovat tavallisesti: torjunta-aineet, keinotekoiset lannoitteet (kuten superfosfaatit), glyfosaatti, kasvuhormonit (eläimille), antibiootit (käytetään sekä kasveille että eläimille) ja paljon muuta. Yhä useammat kasvattavat ruokaa paikallisesti. Kestävä, luonnonmukaisen viljely, joko omalla parvekkeella, palstalla tai vaikka takapihalla edistää luonnonmukaista elämäntyyliä eteenpäin, ja se on hyvä uutinen kaikille, jotka arvostavat ravinnon laatua ja puhtautta. Sekä kukkaro, että vatsa kiittää tästä teosta!

Luonnonmukaiset elintarvikkeet ovat yleensä ravitsevampia. Organic.org:n ilmoittamat tutkimustiedot todistavat, että luonnonmukaisesti viljellyt vihannekset ja hedelmät sisältävät enemmän C-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja enemmän polyfenoleja, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Lisäksi luonnonmukaisesti viljelty ravinto sisältää 600% enemmän salisyylihappoa, yhdistettä, jolla on terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Luonnonmukaisilla kasveilla ei ole jälkiä torjunta-aineista tai muista keinotekoisista- tai kemiallisista aineista. Luonnonmukaiset viljelykäytännöt varmistavat, että elintarvike ei sisällä muuntogeenisiä organismeja.

On olemassa muitakin tärkeitä luonnonmukaiseen elämään vaikuttvia tekijöitä, kuten esimerkiksi vaatteet – nämäkin puetaan päälle joka päivä! Puuvillasta tai muusta luonnonmateriaalista valmistettu alusvaate on optimaalisesti parempi keholle kuin tekstiilikangas, kuten polyesteri, spandex, elastaani, nailon, akryyli ja muut synteettiset materiaalit, koska nämä eivät ”hengitä” kuin luonnollinen kangas. Lisäksi monet ihmiset ovat ilmoittaneet, että iho on joskus ärsyyntyy ja jopa kehittää ihottumaa, mutta pahinta on, että jotkut synteettiset materiaalit sisältävät toksiineja ja yhdisteitä, joita kutsutaan perfluoratuiksi kemikaaleiksi, jotka luokitellaan syöpää aiheuttaviksi aineiksi. Toinen keinotekoisten kuitujen huono puoli on se, että ne eivät ole biohajoavia.

Vaatetustuotteen eniten käytetty materiaali näyttäisi olevan puuvillaa. Muita laajemmin käytettyjä kankaita ovat villa, silkki, hamppu, pellava, kashmir ja alpakka. Vaikka puuvillainen vaatekappale on parempi kuin synteettisesti valmistettu, asia ei ole näin yksinkertainen. Syynä on se, että puuvilla materiaalina vastaa puoleen maailman kankaankysynnästä, joten miljoonat maanviljelijät, suuryritykset ja valmistajat kasvavat sitä, käyttämällä tavanomaisia ​​torjunta-aineita, valitettavasti. Organic Trade Associationin tekemä tutkimus osoitti, että perinteisesti viljellyn puuvillan osuus kaikista torjunta-aineista on 25 prosenttia kaikista viljelykasveista! On kuitenkin olemassa valmistajia, jotka hyödyntävät orgaanisia kuituja tuotannossaan. Voimme auttaa aloittamalla kysymään orgaanisten vaatteiden perään tavanomaista useammin – jos niiden kysyntä kasvaisi maailmanlaajuisesti, myös niiden tarjonta kasvaisi.